HAKKIMIZDA HİZMETLERİMİZ REFERANSLARIMIZ KALİTE SİSTEMİ AKREDİTASYON BİZE ULAŞIN

GIDA GRUPLARI

  1. UN VE UNLU GIDALAR
  • Kül Tayini
  • Rutubet ve Kuru Madde Tayini
  • Buğday Ununda Kuru Gluten Tayini
  1. TAZE ET, HAZIRLANMIŞ ET VE KARIŞIMLARI
  • Kül Tayini
  • Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
  • Protein Tayini
  1. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

ÇİĞ VE ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SÜT

  • Kül Tayini
  • Protein Tayini
  • Yağ Analizi
  • Azot Analizi

PEYNİR VE ÇEŞİTLERİ

  • Kül Tayini
  • Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
  • Protein Tayini
  • Tuz Analizi
  • Yağ Tayini
  • Toplam Kuru Madde Analizi

SÜTTOZU

  • Kül Tayini
  • Protein Tayini

AYRAN

  • Titre Edilebilir Asitlik Analizi
  • Yağ Analizi
  • Yağsız Kuru Madde Tayini
  • Yoğunluk Analizi
  • Tuz Analizi

YOĞURT

  • Titre Edilebilir Asitlik Analizi)
  • Peroksidaz Analizi
  • Protein Analizi
  • Yağ Analizi
  • Yağsız Kuru Madde Analizi

TEREYAĞI

  • Reichert-Meissl Sayısı

SÜT VE SÜTLÜ ÜRÜNLER

  • LAKTOZ, SAKKAROZ VE İNVERT ŞEKER TAYİNİ
  1. YAĞLAR

BİTKİ ADI İLE ANILAN YEMEKLİK YAĞLAR

  • Serbest Yağ Asitleri Tayini
  • Sabunlaşma Sayısı Tayini
  • Sabunlaşmayan Madde Miktarı
  • Peroksit Sayısı Tayini
  • Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
  • İyot Sayısı Tayini
  • Sterol Kompozisyonu
  • UV Absorbans Tayini
  • Bitkisel Sıvı Yağlardaki 2- Pozisyonundaki Yağ Asitlerinin Tayini
  • Bitkisel Sıvı Yağlarda Stigmastadien Tayini
  • Bitkisel Sıvı Yağlardaki Trigliserit Bileşiminin ve Trilinolein İçeriğinin Tayini

YEMEKLİK ZEYTİNYAĞI VE PRİNA YAĞLARI

  • Serbest Yağ Asitleri Tayini
  • Sabunlaşma Sayısı Tayini
  • Sabunlaşmayan Madde Tayini
  • Peroksit Sayısı Tayini
  • Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
  • İyot Sayısı Tayini
  • Sterol Kompozisyonu
  • UV Absorbans Tayini
  • Ultraviyolede Spektrofotometrik İnceleme
  • Toplam Fenolik İçeriğinin Belirlenmesi
  • Zeytinyağlarının Mumsu Madde İçeriğinin Gaz Kromatografisi ile Belirlenmesi
  • Zeytinyağlarının o-difenolik İçeriğinin Belirlenmesi (Kolorimetrik Metod)

YAĞLARDA:

  • Asidite (% Oleik Asit) Analizi
  • İyot Sayısı Analizi
  • Rutubet ve Uçucu Madde Tayini
  • Özgül Ağırlık Tayini
  • Pamuk Yağı Aranması
  • Peroksit Analizi
  • Prina Yağı Analizi
  • Yağ Asitleri Kompozisyonu
  • Yarı Kuruyan Yağ Analizi
  • Susam Yağı Analizi
  • Trans Doymamış Yağ Asitlerinin Gaz Kromatografisi ile Tayini
  • ECN 42 ile Trigliseritlerin Gerçek ve Teorik İçeriği Arasındaki Farkın Tayini

KATI VE SIVI BİTKİSEL YAĞLAR

  • a-Tokoferol İçeriğinin HPLC ile Tayini
  1. YAŞ VE KURU MEYVE VE SEBZE

SEBZELER VE ÜRÜNLERİ

  • Kül Tayini
  • Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
  • Meyve ve Sebze Suları: Formol Sayısı Analizi
  • Meyve Sularının Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi
  • Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi

MEYVELERDE (TAZE)

  • Kül Tayini

MEYVELERDE (KURU)

  • Kül Tayini
  1. KAKAO VE KAKAOLU ÜRÜNLER
  • Kül Tayini
  • Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
  • Yağ Tayini
  1. BALIK VE DİĞER SU ÜRÜNLERİ
  • Kül Tayini
  • Protein Tayini
  1. MAKARNA
  • Kül Tayini
  • Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
  1. ŞARAP
  • Özgül Ağırlık Tayini
  • Alkol Tayini
  • pH Tayini
  • Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi
  1. SİRKE
  • Alkol Tayini
  1. BAHARAT

KARABİBER

  • Toplam Kül Analizi
  • Uçucu Yağ Analizi
  • Rutubet Analizi

PUL BİBER

  • Boya Analizi
  • Rutubet Analizi
  • Tuz Analizi
  • Uçucu Yağ Analizi
  1. BAL
  • Asitlik Analizi
  • Diastaz Sayısı Analizi
  • HPLC ile Hidroksimetilfurfural (HMF) Analizi
  • İnvert Şeker Analizi
  • Kül Analizi
  • Nem ve Uçucu Madde Tayini
  • Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini
  1. HUBUBAT , HUBUBAT ÜRÜNLERİ VE KABUKLU KURU MEYVELERDE
  • Aflatoksin B1, B2, G1, G2
  1. YAĞLI KURU MEYVELER, EZMELER VE BAHARATLAR
  • Aflatoksin B1, B2, G1, G2
  1. GIDALARDA
  • Benzoat ve Sorbat Analizi
  • Ekstrakte Edilebilen Yağda Yağ Asitleri Kompozisyonu
  • Fosfor Analizi
  • Metal Analizi (Na, K, Ca, Mg, V, Si, Sn, Al, Cd, Ag, Mo, Pb, Cu, Cr, Fe, B, Ba, Co, Sb, Mn, Ni, Zn, Pd, P) MWD İşleminden Sonra ICP Metodu
  • Civa Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Hidrür Metodu
  • Selenyum Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Metodu
  • Arsenik Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP-Hidrür Metodu
  • Su Aktivitesi Analizi
  1. PEKMEZ
  • HPLC ile HMF Tayini
  • %10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül Analizi
  • pH Analizi
  • Suda Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi
  • Sakaroz Analizi
  • Toplam Kül Analizi
  1. TAHİN
  • Lif Analizi
  • Susam Yağı Tayini
  1. TAHİN HELVASI
  • Lif (Ham Selüloz) Analizi
  • Susam Yağı Analizi
  • Toplam Şeker Tayini
  1. SİYAH ZEYTİN
  • Ferro laktat/Ferro glukonat analizi (MWD işleminden sonra ICP Metodu)
  1. SİYAH VE YEŞİL ÇAY
  • Kafein Analizi

MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LİSTESİ

Gıda Grupları

Uygulanan Metod

GIDALARDA

  1. Toplam Aerobik Bakteri Sayımı
  2. Escherichia coli ve Koliform Bakterilerinin Sayımı
  3. Staphylococcus aureus Sayımı
  4. Clostridium perfringens Sayımı
  5. Bacillus cereus Bakterisinin Sayımı
  6. Küf ve Maya Sayımı
  7. Salmonella Türlerinin Belirlenmesi
  8. Ropee Sporunun Sayımı
  9. E. coli O157:H7 Belirlenmesi
  10. Escherichia coli ve Koliform Bakterilerinin Sayımı

 

FDA, Jan. 2001, Chap. 3
FDA, Sep. 2002, Chap.4 (MPN Method)

FDA, Jan. 2001, Chap. 12
FDA, Jan. 2001, Chap 16
FDA, Jan. 2001, Chap 14

FDA, Jan. 2001, Chap 18
TS EN ISO 6579, Mart 2005

TS 5000, Nisan 1987
FDA, Sep. 2002, Chap. 4a
FDA, Sep. 2002, Chap.4 (Solid Medium Method)

Taylıeli Zeytin ve Zeytinyağı İşletmesiTaylıeli Zeytin ve
Zeytinyağı İşletmesi

Düzen Laboratuvarlar GrubuDüzen Laboratuvarlar
Grubu


Düzen Norwest Laboratuvarlar GrubuDüzen-Norwest
Veteriner Laboratuvarı
webmaster@